Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Βιογραφικό της ΕΛΟΣΥΛ .

Η Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας , ιδρύθηκε το 2000 από δυο λογοτέχνες , την Δήμητρα Μπαρδάνη και τον Παύλο Πάλο. Σήμερα αριθμεί 106 μέλη, ποιητές ,συγγραφείς , δοκιμιογράφους που γεννήθηκαν ή ζουν κι εργάζονται στο νομό Λαρίσης .


Σκοπός της .. 

Η εξάπλωση του πολιτισμού! Συγγραφή, ζωγραφική, μουσική.

Οργανώνει πάρα πολλές εκδηλώσεις : ποιητικές βραδιές,εκθέσεις ζωγραφικής, ρεσιτάλ σε τόπους που να μην χρειάζεται οικονομική επιβάρυνση.

Δυο μεγάλες εκδηλώσεις είναι :

Η παρουσίαση του ετήσιου λογοτεχνικού περιοδικού της “Πνευματική Λάρισα”, με αφιερώματα σε λογοτέχνες ,ποίηση και πεζά των μελών ή των φίλων της. Από την πώληση του περιοδικού και την ετήσια συνδρομή των μελών της, τυπώνει μια φορά το χρόνο το περιοδικό.

Η δεύτερη μεγάλη εκδήλωση είναι η βραδιά “Άνοιξη-Ποίησης”,το Μάρτη όπου όλοι απαγγέλλουν τα ποιήματά τους .

Όχι μόνο κάνει παρουσιάσεις βιβλίων,αλλά κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα και  δίνει συμβουλές σε νέους λογοτέχνες για το επιτυχημένο ξεκίνημά τους.

Το περιοδικό της βρίσκεται σε πολλές βιβλιοθήκες στην Λάρισα, στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό . Επίσης στα αρχεία του κράτους , σε δημόσιες και ιδιωτικές βιβλιοθήκες .

Συνεργάζεται και με άλλους πολιτιστικούς φορείς, τοπικούς ή άλλων πόλεων .

Δεν έχει οικονομική στήριξη από δημόσιο φορέα και μάχεται ηρωικά για τον πολιτισμό .

Τα μέλη είναι όλων των ηλικιών κι των γνώσεων .

Στο περιοδικό της δεν δέχεται άρθρα σατυρικά η πολιτικά . Δέχεται άρθρα κοινωνικά, ερωτικά, δοκίμια,ταξιδιωτικά ,παράδοσης .

Στεγάζεται στο Γρηγοριάδειο Πνευματικό Κέντρο (Οδός:Παπακυριαζή 63 / Τηλ:2410-831446  )  δωρεάν ,ακριβώς γιατί είναι ζωντανή και προσφέρει πολιτισμό ακούραστα. 
 Η Πρόεδρος
Δήμητρα Μπαρδάνη

Στιγμιότυπο από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας , 2016
 Βασιλική Μπούζα
Επιμέλεια /Συντονισμός Άρθρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname