Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Όνειρο , Σοφία Ζαρκαλή

Το φεστιβάλ “ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ” είναι ΓΕΓΟΝΟΣ και οι “Θεματοφύλακες Βιβλίων” δεν θα μπορούσαν παρά συμμετάσχουν με μεγάλη χαρά ως χορηγοί επικοινωνίας στην μεγαλύτερη γιορτή της Φανταστικής Λογοτεχνίας .

Έτσι λοιπόν θα θέλαμε να ξεκινήσουμε τις προτάσεις με μια από τις συγγραφικές δουλειές των συγγραφέων που τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον μας από την πρώτη στιγμή μέσω της μυστηριώδους πλοκής που συναρπάζει τον αναγνώστη από τις πρωτες κι όλες σειρές ανάγνωσης .   «Όνειρο»της Σοφίας Ζαρκαλή


Πληροφορίες :

Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές 
Σελίδα του βιβλίου 
Σελίδες: 368
Διαστάσεις: 21x14
Κατηγορία: Νεοελληνική λογοτεχνία, κοινωνικό, μεταφυσικήΛίγα Λόγια για το βιβλίο:

Ένα πνεύμα που περιφέρεται παγιδευμένο στην τέταρτη διάσταση, ο Πάρης, μια γάτα, ένα διαμέρισμα, μια πόρνη έτοιμη για όλα...

Ο Γιάννης, αυτοκτόνησε για να ξεφύγει από μια ζωή που είχε καταντήσει κόλαση. Όμως, αντί να ελευθερωθεί, περιφέρεται παγιδευμένος ανάμεσα στην τρίτη και την πέμπτη διάσταση, χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να φύγει από το διαμέρισμα, όπου ο ίδιος αφαίρεσε τη ζωή του.

Ο Πάρης, που μένει στο σπίτι του Γιάννη, δεν έχει ιδέα πως συγκατοικεί μ’ ένα φάντασμα. Ώσπου μια μέρα καταφθάνει στο κατώφλι του σπιτιού το Όνειρο, που δεν είναι άλλο από μια γάτα, απεσταλμένη του πνευματικού κόσμου. Έτσι, η γάτα, ο ένοικος και ο Γιάννης οδηγούνται με την βοήθεια του πνευματικού κόσμου σε μια διαδικασία λύτρωσης, εξιλέωσης και συγχώρεσης.

"Με κυνηγούσαν οι ήρωες του βιβλίου", αναφέρει η συγγραφέας, "μιλούσαν στο μυαλό μου". Έτσι προέκυψε το "Όνειρο", ένα έργο που μιλάει για αδύναμους ήρωες, για αρνητικά συναισθήματα και όλα αυτά που τα καταδικάζουμε θεωρώντας τα τον κατώτερο εαυτό μας.
Η Σοφία Ζαρκαλή, καταγράφοντας ένα ταξίδι πρακτικής πνευματικότητας, μας δείχνει την ενδυνάμωση και γεφυρώνει το θείο με το γήινο, μέσα από ένα απλό και σοφό μυθιστόρημα.


Συντονισμός Άρθρου: Βασιλική Μπούζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname