Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Κριτική: Δείτε από την αρχή τον κόσµο των Πενήντα αποχρώσεων του γκρι µέσα από τα µάτια του Κρίστιαν Γκρέυ.

Η E.L James επιστρέφει μετά τις Αποχρώσεις Του Γκρι με ένα νέο βιβλίο το ΓΚΡΕΫ: Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι μέσα από τα μάτια του Κρίστιαν. Όλοι εσείς που νομίζατε ότι οι 50 αποχρώσεις και η μαγευτική ιστορία του Κρίστιαν και της Άνας τελείωσε κάνετε λάθος. Αυτή την φορά ο απόλυτος, μανιακός με τον έλεγχο κύριος Γκρέυ επιστρέφει και θα μας πει την ιστορία από την δική του πλευρά. Ας δούμε όμως περισσότερα για το νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ στις 10 Σεπτεμβρίου.

Παγκόσμιο Φαινόμενο

Περιγραφή

Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΡΕΫ θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο σε ό,τι τον αφορά: ο κόσμος του είναι τακτοποιημένος, πειθαρχημένος και απόλυτα κενός – μέχρι την ημέρα που η Αναστάζια Στιλ «προσγειώνεται» στο γραφείο του, μια μπερδεμένη μάζα από καλλίγραμμα μέλη και ανάκατα καστανά μαλλιά. Προσπαθεί να την ξεχάσει, αντί γι’ αυτό όμως παρασύρεται από μια καταιγίδα συναισθημάτων που δεν μπορεί να κατανοήσει ούτε και να τους αντισταθεί. Σε αντίθεση με όλες τις γυναίκες που είχε μέχρι τότε ο Κρίστιαν, η ντροπαλή, ανεπιτήδευτη Άνα μοιάζει να βλέπει κατευθείαν μέσα του –πέρα από την επιχειρηματική μεγαλοφυΐα και τον ακριβό τρόπο ζωής–, την κρύα, πληγωμένη του καρδιά...

Θα εξαλείψει η παρουσία της Άνα τον τρόμο της παιδικής του ηλικίας που στοιχειώνει κάθε βράδυ τον Κρίστιαν; Ή μήπως οι σκοτεινές σεξουαλικές του ορέξεις, η καταπιεστική του παρόρμηση για έλεγχο και η αυτοπεριφρόνηση που γεμίζει την ψυχή του θα καταστρέψουν τελικά την εύθραυστη ελπίδα που αυτή τού προσφέρει;


  Η πολυσυζητημένη τριλογία του πιο δυνατού έρωτα του 21ου αιώνα επιστρέφει προσφέροντας μια νέα διάσταση σε όλους εσάς που αγαπήσατε από την αρχή της 50 αποχρώσεις. Η E.L. James με την απλή γραφή της μας ταξιδεύει μέσα στις σκέψεις, στα όνειρα αλλά και τα βάσανα του Κρίστιαν Γκρέι. Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως.

 Η ιστορία των 50 αποχρώσεων έχει από μόνη της κάτι που σε ελκύει. Αρκετές από εμάς έχουμε μια τάση προς τα ‘’κακά παιδιά’’ και προσπαθούμε να τους αλλάξουμε χαρακτήρα. Ο Κρίστιαν Γκρέυ κατάφερε να γίνει η φαντασίωση αρκετών γυναικών με τον αυταρχικό και brutal χαρακτήρα του. Στο καινούργιο βιβλίο εκτός από τα γνωστά μαστίγια βλέπουμε έναν άλλο Κρίστιαν. Έναν ειλικρινή και συχνά κυνικό πρωταγωνιστή που προσπαθεί να μείνει μακριά από την άβγαλτη Αναστάζια. Όμως δεν τα καταφέρνει!


  Μπορεί οι καταστάσεις και τα γεγονότα να μου ήταν γνωστά όμως απόλαυσα αυτό το βιβλίο από την πρώτη σελίδα μέχρι την τελευταία. Βλέπουμε έναν άλλο Κρίστιαν. Έναν ερωτευμένο άντρα που δεν έχει συνειδητοποιήσει τα αισθήματα του και που παλεύει καθημερινά με τους εφιάλτες της νηπιακής του ηλικίας. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το πόσο πολύ ανάγκη είχε την Άνα. Οι υποθέσεις ότι κάνει σεξ με άλλον όταν δεν ήταν μαζί του, οι έρευνες που κάνει τόσο για την ίδια όσο και για τα άτομα του περιβάλλοντος την, η συνεχής παρακολούθηση του που βρίσκεται και η έκπληξη αλλά και η ικανοποίηση που παίρνει όταν η Άνα του αντιμιλάει ή του πηγαίνει κόντρα. Ξέραμε ότι ο Γκρέυ ήταν μανιακός με τον έλεγχο αλλά σε αυτό το βιβλίο βλέπουμε πόσο μανιακός μπορεί να γίνει.

  Υπήρχαν γεγονότα στις τριλογίες που πραγματικά δεν τον καταλάβαινα. Όμως στο Γκρέυ μέσα από τις ίδιες τις σκέψεις και τα λεγόμενα του βλέπουμε έναν πονεμένο άνθρωπο που παλεύει με τον ίδιο του τον εαυτό. Περίμενα με ανυπομονησία κάποια στιγμή με τον ψυχολόγο που τον βλέπει και χάρηκα όταν την διάβασα. Διαλύθηκα και εγώ μαζί του και πόνεσα όταν χώρισε με την Άνα και ήλπιζα μαζί του για μια επανασύνδεση. Δεν ξέρω αν η συγγραφέας σκέφτεται να γράψει και τα άλλα δύο βιβλία της τριλογίας από την μεριά του Κρίστιαν όμως θα ήθελα να τα διαβάσω και αυτά. Το σίγουρο είναι ένα:

  Όσοι από εσάς αγαπήσατε την τριλογία των 50 Αποχρώσεων θα λατρέψετε και το Γκρέυ!

 Πληροφορίες για το "Γκρεϋ":

Εκδότης: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Συγγραφέας: James E.L.
ISBN: 9789601664453
Σελίδες: 776
   
Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο στις εκδόσεις εδώ


Κριτική: Χριστίνα ΜιχελάκηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname