Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

I am number 4 - Pittacus Lore

Άλλο ένα βιβλίο που έγινε ταινία είναι το "I am number 4". Αν και κυκλοφορούν τρία βιβλία μεταφρασμένα από τις εκδόσεις Πατάκη, μόνο το πρώτο έχει γίνει ταινία.

Λίγα λόγια για το πρώτο βιβλίο

Ο Νούμερο 4 είναι ο Τζον Σμιθ, ένας δεκαπεντάχρονος που αλλάζει διαρκώς τόπους διαμονής και ταυτότητες. Είναι ο τέταρτος από τους εννιά Γκάρντι που έφτασαν μυστικά στη Γη όταν ακόμα ήταν παιδιά μετά την καταστροφή του πλανήτη τους, του Λόριεν, από τους Μογκαντόριαν. Κάθε Γκάρντι αναπτύσσει μαγικές δυνάμεις όταν ενηλικιώνεται και εκπαιδεύεται από τον «Σεπάν», τον Φύλακά του, με σκοπό να βοηθήσει στην ανάκτηση του Λόριεν.
 
Οι απειλές όμως του Μαρκ δεν ανησυχούν τον Τζον. Αυτό που πραγματικά τον ανησυχεί είναι η γνώση πως ο τρίτος Γκάρντι είναι νεκρός και πως, τώρα πια, οι Μογκαντόριαν κυνηγοί ψάχνουν να βρουν αυτόν για να τον σκοτώσουν. Γιατί οι Γκάρντι μπορούν να πεθάνουν μόνο με τη σειρά των αριθμών τους κι αυτό είναι κάτι που, όπως φαίνεται, οι Μογκαντόριαν κυνηγοί τους το γνωρίζουν πολύ καλά.
 
Παράλληλα ο Τζον αποκτά τα πρώτα του μαγικά χαρίσματα και εκπαιδεύεται από τον Σεπάν του ώστε να μπορεί να τα διαχειριστεί. Ξέρει, λοιπόν, ότι πρέπει να πολεμήσει για την επιβίωσή του και για τον πλανήτη του. Ξέρει επίσης ότι, αν δεν νικήσει, οι Μογκαντόριαν θα καταστρέψουν τη Γη. Όμως διχάζεται ανάμεσα στο καθήκον και στον έρωτά του για τη Σάρα. Γίνεται να τα καταφέρει σε όλα; Η ελπίδα, όμως, πεθαίνει πάντα τελευταία. Και η αγάπη είναι το ισχυρότερο όπλο στο σύμπαν!
 
Μυστηριώδεις εξωγήινες οντότητες, υπερφυσικές δυνάμεις, επικές μάχες με πλάσματα που ενσαρκώνουν το απόλυτο Κακό, αδιάκοπη δράση, έρωτας και φιλία, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που θα ενθουσιάσει κάθε έφηβο!

Συγγραφέας: Pittacus Lore
Μεταφραστής: Μπελίκα Κουμπαρέλη

Πηγές : google.com  wikipedia.org  patakis.gr  youtube.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname