Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Εφηβεία !Εφηβεία. 

Γνωστή και ως: μια μικρή κρίση που περνάς, κατά τη διάρκεια της οποίας προσπαθείς να βρεις το νόημα της ζωής, να διαμορφώσεις τον εαυτό σου και την δυναμικότητα του χαρακτήρα σου.

Κάποιοι έφηβοι όταν μπαίνουν στην εφηβεία, η μοναδική διαφορά που αναγνωρίζουν πάνω τους, είναι κάτι κόκκινα και ερεθισμένα σημάδια στο πρόσωπο τους και σε μερικές περιπτώσεις και σε άλλα μέρη του σώματος τους. Μιλάω για τα σπυράκια, αυτά τα διαβολικά και ενοχλητικά σημεία που στολίζουν το πρόσωπο.

Αν είσαι από εκείνους τους έφηβους, που καταφέρνουν να περάσουν την παραπάνω αναφερόμενη κρίση μόνο με σπυράκια τότε συγχαρητήρια, είσαι απ'τους τυχερούς.

Αν πάλι είσαι απ' τους άλλους, εκείνους που πραγματικά υπέφεραν εξαιτίας των σωματικών και ψυχικών αλλάγων, σε λυπάμαι και σε καταλαβαίνω.
Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι δεν ευχαριστηθήκαμε και τόσο τα εφηβικά μας χρόνια,τα πρώτα τουλάχιστον.

Μιλώντας από πείρα και από τις διάφορες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι έφηβοι συμμαθητές και συνομήλικοι μου, πάντα.

Μια ανησυχία που παρατήρησα σε πολλούς συμμαθητές μου ήταν τα κιλά. Το σώμα μας θέλουμε δεν θέλουμε αλλάζει όσο περνάνε τα χρόνια, κάτι το τελείως φυσιολογικό. Δεν το ελέγχουμε, απλά συμβαίνει.

Σε μια κοινωνία όπου τα στερεότυπα κυριαρχούν δυστυχώς ακόμα, σε μια κοινωνία όπου τα πρότυπα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, σε μια εποχή όπου πολλοί νέοι θέλουν να βρουν ένα role model,λογικό είναι αυτοί οι νέοι να κάνουν διάφορα για να μπορέσουν να ταιριάξουν με τους γύρω τους.

Τα Μ.Μ.Ε. από μικρά μας διαφημίζουν ένα συγκεκριμένο σωματότυπο που πρέπει να έχουν τα αγόρια και τα κορίτσια.

Στην τάξη μου λοιπόν ,υπήρχαν πολλές κοπέλες σε μακροχρόνιες δίαιτες. Η λέξη "χοντρός/ή" ήταν μία απ 'τις χειρότερες προσβολές. Σε στιγμάτιζε.

Το ξέρω, φαίνεται να υπερβάλω λίγο. Σιγά μην ασχολούνται τόσο πολύ οι έφηβοι με την εικόνα και τα κιλά τους. Βασικά και λίγα λέω. Το ξέρατε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών με διατροφικές διαταραχές είναι έφηβοι;
Με λίγα λόγια, μπαίνεις στην εφηβεία, το διάβασμα αποκτά μεγάλο ρόλο στην ζωή σου, προσπαθείς να καταλάβεις τι θες, να καλλιεργήσεις την προσωπικότητα σου και ταυτόχρονα πρέπει και να ανησυχείς για το σώμα σου.

Κέλλυ Πανταζή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname