Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

“O AΣΗΜΕΝΙΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ” ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΗΣ ΦΑΝΑΡΙΣΟΣ"

“Πόσες φορές κοίταξες κατάματα τον εαυτό σου στον καθρέφτη , προσπαθώντας να ανακαλύψεις τα μυστικά του; Πόσες φορές αναρτήθηκες ποιος πραγματικά είναι αυτός ο άνθρωπος;

Πόσες φορές προσπάθησες να δεις πέρα από αυτά τα μάτια που σε κοιτούν τόσο επίμονα,μα μοιάζουν με κλειστές πύλες;Έχεις ευχηθεί ποτέ το πρόσωπο στον καθρέφτη με κάποιον μαγικό τρόπο να ήταν δυνατό να σου μιλήσει;”


Πολλά ερωτήματα γεννιούνται όταν το αντικείμενο του καθρέφτη μονοπωλεί το ενδιαφέρον ενός ήρωα.

Ερωτήσεις που γυρεύουν απάντηση,εικόνες που σε ταξιδεύουν στο μεταίχμιο πραγματικότητας και φαντασίας,αλλά και μια έντονη και ατέρμονη εναλλαγή συναισθημάτων από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Πότε θυμός για τον εγωπαθή Ιππότη του Χάους,πότε κατανόηση για τα βάρη της ψυχής του,πότε επιθυμία να αγκαλιάσεις τα τραύματα του και πότε θλίψη για την απόλυτη παράδοσή στα “πάθη” του.

Με τη δύναμη της απλότητας ο συγγραφέας δημιουργεί στον αναγνώστη την δυνατότητα και να δει μέσα από τις εύστοχες περιγραφές. Να ταξιδέψει σε ένα κόσμο που στην ουσία όλοι μας θα θέλαμε να υπάρχει ακόμη και αν ξέραμε πως εκεί κρύβεται ο θάνατος.

Ο ασημένιος καθρέφτης της μοίρας είναι η προσωπική αλήθεια του καθένα μας ξεχωριστά. Είναι μια αλήθεια που η ανθρώπινη μας φύση αλλά κ οι ανθρώπινες αδυναμίες μας εμποδίζουν να τη δούμε. 

Εγωισμός,αυταπάτη,φόβος,μοναξιά,θυμός,τιμωρία ξεδιπλώνονται σιγά σιγά στην εξέλιξη της ιστορίας..

Γραφή απλή και ταυτόχρονα εκλεπτισμένη. Δημιουργία εικόνων σε ένα λογοτεχνικό καμβά.

Για μένα,αφενός σαν αναγνώστρια και αφετέρου σαν δημιουργό η ικανότητα του συγγραφέα να χρησιμοποιεί το λόγο του περίτεχνα αλλά και συνάμα απλουστευμένα,μου προκαλεί συναισθήματα θαυμασμού.

Ποια φιλαλήθεια είναι η πραγματικότητα που ζούμε;Ο αληθινός μας εαυτός είμαστε εμείς ή το είδωλο του δικού μας καθρέφτη;

Tην Μοίρα μας ποιος την ορίζει τελικά;

Είναι ο θάνατος μια μορφή ελευθερίας;Eίναι η ελευθερία μια μορφή θανάτου;

Σας προτείνω να το ανακαλύψετε μέσα από τον καθρέφτη του Χρήστου Τσάκη Φανάρισου

Κριτική  Βιβλίου : Εύα Παυλίδου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname