Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Βιβλιοθήκη Admont Αbbey - Αυστρία .

To Admont Αbbey είναι ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Enns στην πόλη Admont της Αυστρίας . Είναι το αρχαιότερο μοναστήρι που απομένει στη Στυρία και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη μοναστική βιβλιοθήκη στον κόσμο . Η μονή είναι γνωστή για την μπαρόκ αρχιτεκτονική της , την τέχνη , και χειρόγραφα . 

Ενώ η ίδια η μονή ολοκληρώθηκε το 1074 , η βιβλιοθήκη δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι το 1776. Ανατέθηκε από τον Ηγούμενο Matthäus Offner ( 1751-1779 ) και κατασκευάστηκε από το Πρωτομάστορα  Josef Hueber ( 1715-1787 ) .

Η βιβλιοθήκη χωρίζεται σε τρία τμήματα και έχει συνολικό μήκος 70 m, πλάτος 14 m και 11 m  ύψος . Τα ανώτατα όρια στολίζουν επτά τοιχογραφίες από τον Bartolomeo Altomonte ,ο οποίος ήταν 80 χρονών τότε και ολοκλήρωσε τις τοιχογραφίες κατά τους θερινούς μήνες του 1775 και 1776. Οι τοιχογραφίες απεικονίζουν τα βήματα στην « εξερεύνηση του ανθρώπου σκέψης και ομιλίας από τις επιστήμες στη Θεία Αποκάλυψη» .

Τα γλυπτά της βιβλιοθήκης έγιναν από τον μάστερ Μπαρόκ γλυπτικής Josef Stammel . Ιδιαίτερα γνωστά είναι τα τελευταία τέσσερα πράγματα , μια ομάδα από τέσσερις υπερμεγέθους παρουσιάσεις του Θανάτου , τη Τελικής κρίσης , Παραδείσου και Κόλασης .

Τέλος , η συλλογή της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει περίπου 200.000 τόμους . Οι πολυτιμότεροι  θησαυροί είναι περισσότερα από 1.400 χειρόγραφα ( το παλαιότερο από τον 8ο αιώνα ) και το 530 παλαίτυπα ( βιβλία τυπωμένα πριν το  1500 ) .

Μια οπτική απόλαυση για τους λάτρεις της τέχνης, της αρχιτεκτονικής , της ιστορίας και  των βιβλίων . Παρακαλώ επισκεφθείτε www.stiftadmont.at για περισσότερηρες πληροφορίες . Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες απο τον © Jorge Royan / http://www.royan.com.ar και τα wikipedia commons.


Πηγή : http://twistedsifter.com/
Μετάφραση:Βασιλική Μπούζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχολιό σας :

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ

Προσωπική άποψη/επιμέλεια: Δελλή Χαρά Υποκινούμενη από ένστικτο και μόνο, υπέκυψα πάλι στην “πρωτοδοκιμαζόμενη” πένα ενός νεαρο...

Disqus Shortname